6 inspirací na krásné a jednoduché dorty k narozeninám či jen tak, když je chuť na něco sladkého

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 15.04.2024 18:57
Dort

Chystáte se péct dort, ale schází vám inspirace? Připravili jsme pro vás šest nápadů na jednoduché dorty, které zaujmou nejen vzhledem, ale i chutí. Navíc nejsou nikterak složité na přípravu.

Ať už slavíte narozeniny nebo máte chuť na něco sladkého a obyčejná litá buchta vás již omrzela, upečte si dort. Nemusí mít několik pater, aby okouzlil a skvěle chutnal. Vždyť i jednopatrové dorty mohou vypadat skvěle a úžasně chutnat. I když se takové pochoutky považují za kalorickou bombu, čas od času si je rádi dopřejeme. Inspirujte se tedy některými z nich.

Inspirace na dorty

Dříve se recepty na dorty dědily z generace na generaci. Stejně tak i jejich technika zdobení. Jistě máte také pár svých es v rukávu, které občas k té správné příležitosti vytáhnete a zabodujete. V posledních několika letech se však staly velmi populární jednoduché dorty. Například takzvané cheesecaky, které jsou jednoduché, dobře vypadají a lze je kombinovat s různým ovocem, ale i s čokoládou či dokonce se sušenkami, polevami a tak dále. Mezi oblíbené také patří dorty bohaté na krémy s neobvyklou příchutí, například s malinovou. Než však začneme s inspirací, připravili jsme pro vás dva tipy na lahodné krémy.

Krémy do dortu

Na první krém nebo-li kokosový krém, který je svěží a chutný, si připravte 80 gramů jemně strouhaného kokosu, 350 g kondenzovaného mléka, 250 g másla a 200 g bílé čokolády. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Odstavte a za stálého míchání metličkou rozmíchejte kondenzované mléko. Poté přidejte kokos. Krém nechte ztuhnout a můžete s ním zdobit dort. Druhý krém připravíme z mascarpone. Připravte si 250 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce cukru a 250 g mascarpone. Všechny suroviny vložte do mísy a šlehejte dokud krém nezhoustne. Nyní už si prohlédněte několik inspirací na chutné dorty.

Dort cheesecake

Dort je nepečený a skládá se z rozdrcených karamelových sušenek a krému ze želatiny, čerstvého sýra, cukru a tučného jogurtu.

Dort

Dort s malinovým krémem

Lahodný a vláčný dort s obyčejným piškotovým těstem a svěžím malinovým krémem.

Dort s malinovým krémem

Nepečený dort s ovocem

Nepečený dort se skládá z vanilkového pudinku a tvarohu, ve kterém jsou zamíchané jahody. Po obvodu dortu se nachází piškoty na Tiramisu.

Nepečený ovocný dort

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Krásný a něžný dort je vhodný na narozeniny, ale i jen tak, když vás honí mlsná. Skládá se ze sušenkového korpusu a z tvarohu se želatinou a ovocem.

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Dort k dětským narozeninám

Jednoduchý, přitom efektivní dort například k dětským narozeninám. Vanilkový korpus a výše zmíněný kokosový krém zajistí smršť v ústech.

Kokosový dort

Čokoládový dort

Čokoládový korpus s vanilkovým krémem z másla a vanilkového pudinku obohacený o jahody a hořké kakao, bude naprosto dokonalý pro milovníky čokolády. Jeho vyvážená chuť vás nadchne.

Čokoládový dort s jahodami

Mohlo by Vás zajímat

Mšice
publikováno 17. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Likvidujte mšice jako naše babičky: Účinný postřik, který si poradí se škůdci na rybízu i na sazenicích

Libeček
publikováno 15. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Jak a čím hnojit libeček, aby vyrostl a nabídl nám mnoho aromatických listů

Oleandr
publikováno 16. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Hnojení oleandru: Správně zvolené živiny podpoří rostlinu v bohatém kvetení, začněte s ním již nyní

zavřít reklamu
×
Reklama