Inspirace na levný a funkční nábytek z palet – přeměňte odpad na krásné kousky nábytku

fotografie autora Jan Nováček publikováno 16.04.2024 15:24
Nábytek z palet

Přemýšlíte jak využít staré palety? Zkuste z nich vyrobit nábytek. Výroba nábytku z palet je nejen ekologická, ale i stylová. Inspirujte se několika nápady, jak staré palety zužitkovat.

Spoustu lidí si ze starých palet vyrábí nábytek, který je stylový a funkční. Palety, ve většině případů euro palety, jsou svojí konstrukcí pevné kusy materiálu. Při vhodném použití se z nich dá vyrobit krásný, funkční a odolný nábytek do exteriéru, ale i interiéru.

Pro jaký nábytek jsou palety vhodné?

Nikde není dáno, pro jaký nábytek se palety hodí a pro jaký ne. Vždy záleží na vaši fantazii, vzručnosti a hlavně na vašich potřebách. Palety se pro svoji odolnost skvěle hodí pro zahradní nábytek, nebo nábytek na terasu či balkon. Při vhodném zpracování a povrchové úpravě vám nábytek z palet vydrží roky.

Nejčastěji si lidé z palet vyrábějí křesla a stolky pro venkovní posezení, různé odkládací či servírovací stolky a podobně. V zahradě se dají palety skvěle využít pro vyvýšené záhony nebo kompostéry.

V interiéru si lidé často vyrábí manželské postele – taková postel, pokud nepočítáme matraci, je velice odolná. Postel z palet vám může vydržet opravdu dlouhou řadu let.

V rustikálně zařízeném interiéru se skvěle vyjímají paletové sedačky či gauče. Z palet lze vyrobit sedačky rovné, ale i do tvaru L či U.

Další samostatnou kategorií výrobků z palet jsou různé menší kousky nábytku, jako jsou police, stolky, ale i knihovny. Fantazii se meze nekladou.

Nábytek z palet

Nábytek z palet

Paletový bábytek

Nábytek z palet

Nábytek z palet

Palety

Nábytek z palet

Nábytek z palet

Mohlo by Vás zajímat

Angrešt
publikováno 16. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Jarní hnojení angreštu zajistí bohatou úrodu a sladké plody: Jak a čím hnojit?

Mšice
publikováno 13. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Domácí postřik na mšice, který ochrání vaši budoucí úrodu

Kopr
publikováno 14. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Jak se zbavit mšic na kopru: Pomohou ověřené metody, které spolehlivě fungují

zavřít reklamu
×
Reklama